Haglöfs – Olosuhteiden voittamista vuodesta 1914 ympäristön ehdoilla

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 4/7/2017

”Kuvitelkaa jos isäni Wiktor tietäisi mihin hänen ensimmäiset ompeleensa Drängstuganissa jonain päivänä tulisivat johtamaan.” Rolf Haglöf, yrityksen vuonna 1914 perustaneen Wiktor Haglöfin poika toteaa brändin historiasta kertovan videon alkuun.

Haglöfsin yli 100 vuoden mittainen kasvutarina ruotsalaisesta pikkukylän perheyrityksestä usean sukupolven välityksellä kansainväliseksi ulkoilunalan huippubrändiksi on tarinana erittäin mielenkiintoinen. Drängstuganilaisen metsurin pojan aloittama tuotekehitys luonnon elementtien asettamien haasteiden voittamiseksi on napannut mukaansa vuosien varrella vahvat ekologisuuden vaalimisen arvot. Tällä yhdistelmällä voidaankin sanoa, että Haglöfs on yksi ulkoilumaailman edelläkävijöistä. Kuinka kaikki alkoi ja missä mennään nykyään?

Haglöfsin perustaja Wiktor Haglöf ei ollut ulkoilma ihminen

Ainakaan nykypäivän määritelmän mukaan, jolloin ulkoilmaelämä on useasti itse valittu harrastusten ja mieltymysten kautta. Metsurin poikana ja vanhan koulukunnan puuseppänä Wiktor työskenteli nuoruudessa metsässä ja pitkät koulumatkat karuissa olosuhteissa kasvattivat nuoren miehen mielessä tahdonvoimaa luoda jotain, jolla taistella olosuhteita vastaan. Näinpä nuori herra Haglöf alkoi alunperin valmistamaan varusteita ja myöhemmin vaatteita niille, jotka joutuvat selviytymään haastavissa olosuhteissa. Hänen missionsa oli tehdä näiden ihmisten elämästä helpompaa toimivilla sekä laadukkailla tuotteilla ja tämä missio loikin tukevan pohjan nykypäivän Haglöfs brändille.

”Vaikka et olisikaan ulkoilmaihminen, on silti myönnettävä, että elämä on vaan helpompaa luotettavien varusteiden kanssa.”

Vielä tänäkin päivänä Haglöfs perustaa samoihin tukipilareihin, joiden päälle Wiktor perusti yrityksen yli 100 vuotta sitten, mutta mukaan ollut tullut myös modernia tvistiä. Haglöfs linjaa tuotteidensa arvopohjaksi luotettavuuden, uteliaisuuden ja intohimoisuuden kautta tulevan ylpeyden tuotteitaan kohtaan. Luotettavuus rakentuu siitä, että Haglöfsin tuotteet ovat kestäviä, käytännöllisiä ja kestävän kehityksen mukaisia. Uteliaisuudella puolestaan Haglöfs tarkoittaa jatkuvaa omien tuotteidensa kehitystä ja arviointia, jotta niistä voitaisiin luoda vieläkin innovatiivisempia ja käytännöllisempiä. Ensisilmäyksellä luettuna ylpeys kalskahtaa suomalaiseen korvaan huonona tapa määritellä arvopohjaa tuotteille. Kuitenkin Haglöfs haluaa taata, että heidän tuotteidensa käyttäjät voivat näyttää paremmalta, tuntea olonsa mukavammaksi ja parantaa suorituskykyään Haglöfsin tuotteiden avulla. Ei siis ollenkaan huono tapa olla pyrkiä takaamaan, että retkeilijät ja ulkoilijat pystyvät ylpeinä kantamaan Haglöfsin tuotteita!

 

Kestävä kehitys on rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä

 Vaatteiden ja varusteiden valmistuksessa kestävä kehitys ja luonnon huomioiminen on yksi Haglöfsin arvoja. Heidän tavoitteenaan on edetä askel askeleelta kohti mahdollisimman hyvää harmoniaa luonnon kanssa. Tärkeimpinä elementteinä kestävän kehityksen edistykseen Haglöfs nostaa rehellisyyden ja läpinäkyvyyden. Kukaan ei voi olla 100% luonnonmukainen, mutta sitä on tavoiteltava askel askeleelta. Haglöfs onkin sitoutunut tekemään päätöksiä luonnonmukaisten asioiden edistämiseksi. Esimerkiksi jo vuonna 2015 66% Haglöfsin tuotteista ansaitsivat Bluesign –merkin ja nämä tuotteet sisälsivät noin 90% ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Haglöfs on tiivistänyt kestävään kehitykseen liittyvät päätöksensä mielenkiintoiseen videoon.

Scandinavian Outdoorin toimituksen nostot Haglöfsin laadukkaasta ja ekologisesta valikoimasta

Myymälöistämme ja verkkokaupastamme löytyy erinomainen ja laaja valikoima Haglöfsin ulkoilu- ja retkeilyvaatteita sekä -varusteita. Seuraavassa toimituksen nostot kevään retkillä ja ulkoiluun. Ekologisuus on vahvasti läsnä toimituksen valinnoissa.

Haglöfs Lim Proof -takki (m/n) – Proof-kalvotakki rakkaudesta luontoon

Miesten Haglöfs Lim Proofeja löytyy meiltä neljässä eri värissä.

Lim Proof -takit ovat Haglöfsin yksi konkreettinen esimerkki luonnon kanssa harmonian tavoittelusta. Täysin fluoricarboniton kalvotakki, jossa ei ole tingitty vedenkestävyydestä tai hengittävyydestä. Tämä takki pitää käyttäjänsä kuivana vaelluksilla tai vaikkapa koiran ulkoiluttamislenkeillä. Lim Proof takkeihin löytyy myös Lim Proof -kalvohousuja naisille ja miehille. Kokonaisuudessa Lim Proof -asut ovat erinomaisen monipuolinen ja ekologinen valinta!

Naisille Lim Proofeja  kolmessa herkullisessa värissä.

Tarkempia yksityiskohtia Lim Proof -takkien käytännöllisyydestä näkyy hyvin esittelyvideolla. Joustavat hihansuut, käytännöllinen huppu ja paljon muuta ekologisessa paketissa, avot ladies!

Naisten ja miesten Lim Proof -kalvohousut ovat ominaisuuksiltaan melko samanlaiset leikkauksia huomioimatta. Kevyttä, säältä suojaavaa ja ekologista.

*

Haglöfs Breccia Lite Softshell -housut (m/n)

Haglöfs Breccia Lite Softshell -housujen miesten mallin värivaihtoehdot.

Breccia Lite Softshell -housut jatkavat Haglöfsin ekologisella linjalla. Bluesign-leimalla ekologisuuden puolesta palkitut Brecciat soveltuvat aktiiviseen retkeily-, vaellus- ja ulkoilukäyttöön. Kalvoton Flexable-materiaali takaa vapaan liikkuvuuden ja erittäin hyvän hengittävyyden.

Haglöfs Breccia Lite Softshell -housut naisille.

*

Haglöfs Trail -retkeilytakki (m/n) – Perinteinen ja ekologinen materiaali, nykyaikaiset yksityiskohdat

Miesten Trail Jacket hillityn tyylikkäissä väreissä.

Haglöfs Trail -retkeilytakit lunastavat materiaaliensa ansiosta ekologisuudesta kertovan Bluesign -sertifikaatin. Puuvillapolyester suojaa tuulelta, kestää kulutusta ja hengittää. Oikeilla aluskerrasto valinnoilla tälle takille löytyy käyttöä ympäri vuoden. Tekninen huppu käytännöllisillä säädöillä ja hiertymisen ehkäisyn kannalta suunnitellut saumat tuovat käytännöllisyyttä tähän komistukseen.

Naisille löytyy samoissa väreissä kivasti istuvia Haglöfs Trail -retkeilytakkeja.

*

Haglöfs Astral III -kuoritakki (m/n) – Täysin veden- ja tuulenpitävä kuoritakki monipuoliseen käyttöön

astralm

Miesten Astral III takkien värimaailma on perinteistä Haglöfsia, maanläheistä ja tyylikästä.

Astral III kuoritakki on kotonaan vaelluksilla, mutta soveltuu myös katukäyttöön. Takki kuuluu Haglöfsin Treckking/Core -mallistoon, joka tunnetaan laadukkaista materiaaleista ja toimivista yksityiskohdista. Gore-Tex-kalvo pitää kosteuden ulkona, mutta myös hengittää hyvin. Arkikäytön mukavuudesta ei kuitenkaan ole tingitty, joten tämä on takki on loistava valinta ainoaksi kuoritakiksi, vaelluksilta kaduille ja takaisin.

Pirteän punainen ja klassisen musta ovat värivaihtoehdot naisten Astral III kuoritakeissa.

*

Näissä nostoissa esiteltiin muutamat toimituksen valinnat Haglöfsin laajasta ulkoilu- ja retkeilyvaatteiden valikoimasta, mutta verkkokaupastamme ja myymälöistämme löytyy paljon lisää laadukkaita sekä ekologisia Haglöfs -tuotteita.

Ulkoiluterveisin,

Scandinavian Outdoorin toimitus