Freekend Pyhällä, mahtava fiilis vuodesta toiseen

img_20170401_161933

Malttaisikohan sitä palata vielä viime viikonlopun fiiliksiin Pyhälle, vaikka istuu autossa matkalla kohti Norjaa? Melko ehdottomasti, olen palannut sinne jo fyysisestikin kolme kertaa vuonna 2014 vietetyn ensimmäisen kerran jälkeen. Freekend – hymyilyttää. Ihmiset, aurinko, lumi, kisailut, Aittakuru ja kaikki. Torstai-iltana tein päätöksen ja hyppäsin junaan, ihan yksin.

img_20170401_161235

Pakkasin mukaan kahdet sukset, monot, sauvat, kahdet skinit, kypärän, kahdet lasit, tarpeeksi vaatteita (mm. 5 erilaista takkia), selkäpanssarin, piipparin, ensiapupakkauksen, otsalampun ja kompassin. Eihän tuossa paljon järkeä ollut taustalla (ainakaan tavaramäärä suhteessa laskupäiviin mielessä), mutta eipä ollut aikaakaan pakkaamiseen. Suksipussiin siis kaikki, painoi muuten sen verran, että jonkinlaista luovuutta jouduin käyttämään, jotta sain sen junassa hattuhyllylle. Oikeasti yllätyin, kuinka moneen otteeseen minulle tarjottiin apua, ihanat junailevat ihmiset! Saatan käyttää junaa uudelleenkin. Tähän asti olen lähes poikkeuksetta ajellut omalla autolla siitä syystä, etten oikeastaan koskaan ole reissussa yksin ja onhan se nyt vaan kätevä tapa liikkua ja kuljettaa tätä kamamäärää mukana. Nytkin perässä roikkuu peräkärry, sillä neljän hengen kamat eivät olisi mahtuneet konttiin ja boksiin.

img_20170331_150917_01

Ensimmäinen kilpailu Salomon JokerRide

Tiedossa oli taas kolme laskupäivää ja ensimmäiselle kahdelle päivälle vaikka mitä ohjelmaa. Tänä vuonna en ehtinyt klinikoille, mutta edellisten vuosien perusteella niitä on helppo suositella ja tänä vuonna tarjontaa oli myös laajennettu. Oli mahdollisuus esimerkiksi hioa laskemisen kuvaamista oman laskutaidon ohella. Koko tapahtuma on todella edullinen ja monipuolinen paketti vapaalaskuaiheista toimintaa erityisesti suhteessa kaikkeen siihen, mitä on tarjolla.

img_20170401_130036

Aloitin tapahtuman siis JokerRide-kisalla. Freekendissä kisaillaan kolmessa erilaisessa kilpailussa, joihin kuka vain voi osallistua. Kisojen on tarkoitus olla helposti lähestyttäviä ja leikkimielisiä. Kaikkia kannustetaan osallistumaan, mutta tarjolla on kuitenkin vuodesta toiseen huippuluokan palkintoja. JokerRide yhdistää offarilaskemista, banked slalomia ja ski crossia. Paremmuus ratkotaan radalla 1 vs 1. Tässä kisassa ei kummemmin luistanut, mutta rata oli ainakin hauska! Toka kisa on PokerRando, jossa kisailijajoukko lähtee lyhyelle kierrokselle Pyhätunturille keräämään pelikortteja. Voittaja ratkotaan pokeripöydässä, mutta nopeudesta on myös hyötyä, sillä nopeimmille sallitaan vaihtoja maalissa. En ollut nopeimpien joukossa tänäkään vuonna, mutta korttionni suosi sen verran, että sain finaalipöydän toiseksi parhaan käden, saavutus sekin.

img_20170401_153806

Haglöfs Freeride Aittakurussa

img_20170401_153617

Aittakurun aurinkoisessa katsomossa PirkkaBoys

Tapahtuma huipentuu Aittakurussa laskettavaan freeride-kisaan, jonka voittajan ratkaisevat tuomarit. Sujuvuutta, luovuutta ja ilmoja, niistä on parhaat laskut tehty. Oma suoritukseni oli omasta mielestäni oikein kelvollinen, tuomarit tosin eivät täysin vakuuttuneet. En ollut viimeinen enkä palkinnoilla. Ensi vuonna teen huikeamman laskun, päätän näin joka vuosi. Paranemaan päin, mutta harjoitteluna tämä nykyinen ”yksi lasku aittakurua vuodessa” -tahti ei taida palvella päämäärää…

img_20170401_142910

dsc05909_freekend_843_freekend

Otos omasta laskustani Aittakurussa ihan oikean kuvaajan toimesta. Kuva: Aleksi Mehtonen

Kisoissa menestyminen ei ole syy lähteä Freekendiin, vaikka kivoja juttuja sieltä olen saanut vuosien varrella, vaan ilmapiiri. Sitä on vaikea kuvailla, mutta se on paikka, jossa kaikki ovat mukavia ja kaikilla on hauskaa. Opit uutta ja haastat itseäsi.

Tässä vielä pari otosta Aittakurusta naisten sarjasta, niin ikään kuvaajan linssistä:

dsc05933_freekend_867_freekend

Kuva: Aleksi Mehtonen

dsc06026_freekend_960_freekend

Kuva: Aleksi Mehtonen

Kiitos Pyhä, Freekend, Hiihtokoulu ja kaikki osallistuneet! Ensi vuoteen!

Pakkasin taas eilen kamoja ja samalla mietin, että voisin esitellä seuraavaksi varusteeni ja kertoa, mitä on seuraavaksi hankintalistalla. Nyt on nimittäin kaikki omistamani mahdollisesti tarpeellinen mukana ja tiettyjen asioiden puuttuminen mietityttää. Tiedossa siis suorittamista ja nautiskelua Lyngenissä viikon verran!

img_20170409_184636

Maisema nyt ikkunasta. Hieman sumuista, mutta fiilis kuitenkin korkealla!

Aurinkoisia kevätlaskuja teille kaikille, lunta riittää vielä!

Mikaela @mizdisch