Fjällräven kevään uutuudet ovat saapuneet!

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 3/9/2017

Fjällräven on lunastanut vuosien varrella paikan suomalaisten ulkoilijoiden sydämistä laadukkaana, luotettavana, kestävänä ja tyylikkäänä ulkoilubrändinä. Tutustutaan kuitenkin vielä hieman tarkemmin tunturiketun tarinaan ennen kuin hyökäämme tämän kevään uutuuksien ja mielenkiintoisimpien tuotteiden kimppuun. Luvassa on myös paljastuksia myöhemmin keväällä saapuvista naisten uutuuksista.

fjellukuva

Fjällräven tarina alkoi Ruotsin erämaista. Mutta kuinka? Siitä seuraavassa lisää.

Fjällrävenin tarina – yli 50 vuotta tinkimätöntä tuotekehitystä ja inspiraatiota luonnosta

Vuonna 1950 nuori partiolainen Åke Nordin lähti ystävänsä kanssa vaellukselle Västerbottenin vuorille. Nuori herra ei ollut alkuunkaan tyytyväinen rinkkansa kannettavuuteen ja käytettävyyteen, joten reissun jälkeen hän alkoi ideoimaan kuinka kantolaitteista voisi tehdä parempia. Kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1960, pienessä ruotsalaiskylässä nimeltä Örnsköldsvik syntyi brändi nimeltä Fjällräven.

Fjällräven on myöhemmin seurannut perustajansa herra Nordinin viitoittamia polkuja laajentaen tuotevalikoimaansa vastaamaan ulkoilijoiden monipuolisiin tarpeisiin. Polun alkutaipaleella Fjällräven laajenti kantolaitteiden puolelta kehittämään myös telttoja. Tämä tie osoittautui oikeaksi ja he pystyivät tarjoamaan vuonna 1966 järjestetylle Skandinaaviselle Grönlannin Expeditionille käytännöllisiä kantolaitteita ja täysin uudenlaisia sekä edeltäjiänsä huomattavasti kevyempiä Thermo -telttoja. Matkan jälkeen joukko reissulle osallistuneita kääntyi Åke Nordinin puoleen, jotta tämä alkaisi kehittämään myös yhtä laadukkaita sekä käytännöllisiä ulkoiluvaatteita. Tästä alkoi tuotekehityksen uusi tienhaara, jonka ehkäpä tunnetuimpana tuotoksena syntyi G-1000 kangas. G-1000 kangasta pidetään yhtenä maailman kestävimpänä ulkoiluvaatteiden valmistusmateriaalina ja sitä käytetään esimerkiksi vuonna 1968 lanseeratussa, nykyään klassikko statusta nauttivassa  Greenland -takissa.

Luonto ja ekologisuus on vahvasti läsnä Fjällrävenin meiningissä keväällä ja kesällä 2017. 

Innovatiivisuus ja käytännöllisyys ovat olleet tuotekehityksen pääpainotukset läpi ”Fjellun” historian. Hyvinä esimerkkeinä voidaan nostaa vaikkapa Keb -sarja, luomupuuvillasta ja kierrätyspolyesteristä valmistetut ulkoiluvaatteet tai edellä mainittu, useita kansainvälisiä ulkoilualan palkintoja pokannut G-1000 kangasmateriaali. Kuten tuotemerkin perustaja aikoinaan, vielä nykyäänkin Fjellun tuotteita testataan aktiivisesti luonnossa ja alansa ammattilaisina tunnetut Fjällräven spesialistit tarjoavat tärkeää palautetta tuotekehityksellä tuotteiden toimivuudesta sekä käytännöllisyydestä oikeissa olosuhteissa.

G-1000 kankaan esittelyvideolla vinkkejä Greenland -vahan käytöstä.

Fjällräven tuotteet ovat saavuttaneet klassikko statuksen myös tyylikkyydellään. Mainittakoon esimerkiksi Kallion kaduilla tiuhaan tahtiin vilisevät Kånken -reput, jotka ovat ottaneet vakiintuneen jalansijan urbaanissa ympäristö.

Nyt yli 50 vuotta Fjällrävenin perustamisesta tuotteita löytyy yli 20 maasta ja menestystarina kääntää uusia sivuja jatkuvasti.

 

Klassikot kevään uutuusväreissä ja muutama uusi tulokas Scandinavian Outdoorilla

Seuraavassa muutama poiminta kevään tuoreista tulokkaista. Klassikoita uusilla väreillä ja muutama upouusi tuote, olkaa hyvä!

Fjällräven Sten (m) – Käytännöllisyys yhdistettynä tyyliin

Miesten tyylikäs ulkoilutakki monipuoliseen käyttöön. Sten päällä voi viilettää menemään keskellä kiireistä kaupunkia tai viettää rentouttavia ulkoiluhetkiä luonnon keskellä. Hyvin tuulta pitävä ja vettä hylkivä materiaali on käsiteltävissä Fjellun omalla Greenland –vahalla, joten tällä takilla riittää käyttöikää. Materiaalina takissa luottokangas G-1000 ja kokonaispainoa on kevennyttä käyttämällä myös G-1000 Liteä – kevyempää versiota samaisesta legendaarista kankaasta. Kivoina yksityiskohtina mainittakoon säädöt helmassa ja napilliset hihansuut.

stentakit

Sten -takkien värimaailma on klassisen tyylikästä.

Fjällräven Stina (n) – Kulkee käsi kädessä Stenin kanssa

 Naisten takki jokapäiväiseen käyttöön ja ulkoiluun. Speksit melko samat kuin miesten vastaavassa mallissa Stenissä, eli G-1000 ja G-1000 Lite suojaavat omistajaansa tuulelta ja kosteudelta. Ostettaessa takki on vahakäsitelty. Greenland –vaha kannattaa myös tämän takin omistajan poistaa mukaansa, koska esimerkiksi pesun jälkeen hyvällä vahauksella takki säilyttää tulenpitävyyden ja suojaa kosteudelta erittäin hyvin, mutta puolestaan hieman ”kuivempana” se on ilmavampi ja tehokkaasti hengittävä.

stinatakit

Stina -takkien uudet värit.

Abisko Trail Fleece (n) – Kevyttä, tyylikästä ja lämmintä naisille

Erittäin mukana välikerros päällystakin alle. Kapeahkot hihat mahtuvat kivasti takin alle ja kahden eripaksuisen fleecemateriaalin yhdistelmä tekee Abisko Trail Fleecestä nopeasti kuivuvan, lämpimän ja kevyen reissukaverin. Tyylikkyydestä ei ole tässäkään laatutuotteessa tinkitty, joten Fleeceä kelpaa pitää ilman takkiakin.

abiskotrailfleecet

Abisko Trail Fleeceä löytyy kolmessa ihanassa värissä.

Keb (n/m) – sarjan ekologisuus ja uudet värit ihastuttavat

Päämateriaalina Keb –sarjassa käytetään G-1000 –puuvillapolyesteria, jossa puuvilla on ekopuuvillaa ja polyesteri kierrätettyä. Maanläheisistä ja hillityistä värivalinnoista huokuu rauhallisuus ja tyyneys. Näillä vaatteilla ulkoilija on yhtä ympäröivän luonnon kanssa niin väritykseltä kuin ideologialtaan. Vahvistukset Keb -housujen lahkeiden sisäsyrjissä ja polvissa lisäävät käyttöikää ja reiluihin reisitaskuihin sujahtaa vaelluksen aikana tarvittavia tarvikkeita. Käytännöllisyyttä tuovat myös sisäsaumojen asettelut. Saumat on suunniteltu minimoimaan hiertymien aiheutumista. Keb -takeissa puolestaan stretch-kangas parantaa liikevapautta, taskuja on tarpeeksi ja oikeissa paikoissa sekä huppujen tunnelimainen rakenne suojaa kovassakin kelissä. Myös tähän sarjaan kannattaa hommata kylkeen Greenland –vaha.

kebtakitw

Naisten Keb -takkien värimaailma on erittäin miellyttävä.

kebhousutn1

Naisten Keb -housuja löytyy meiltä kahdessa värissä. Laajan takkien värivalikoiman ansiosta tarjolla mielenkiintoisia yhdistelmiä.

kebtakitm

Miesten Keb -takit huokuvat värimaailmaltaan luonnonläheistä fiilistä.

kebhousutm

Lähes jokaiseen miesten takkiin löytyy vastaavalla värityksellä Keb -housut ja myös yhdistelemällä tulee tyylikkäitä kokonaisuuksia.

Keb Gaiter -housut mainittakoon sarjan erikoisuutena. Gaiter -katkolahjehousujen lahkeet muuntautuvat tarvittaessa säärystimiksi. Housujen lahkeensuiden etuosasta löytyvillä koukuilla säärystimet kiinnittyvät kätevästi kenkään ja näin ollen säärystimet pystyvät paikoillaan. Mahtavien kankaiden puolesta nämäkin housut ovat taattua Keb – sarjan laatua, kestävät ja mukavat päällä.

gaiter

Gaiter -housujen lahkeet muokkautuvat tarvittaessa kätevästi säärystimiksi.

Abisko vaellustrikoot (n&m) – Uutuustuote, joka yhdistää trikoiden liikkuvuuden ja vaellushousujen kestävyyden

Oletko joskus haaveillut vaeltavasi trikoissa, mutta pelännyt terävien kivien aiheuttamaa repeytymisriskiä ja kostealla alustalla istumisen epämukavuutta? Huoli pois, Abisko vaellustrikoot ovat Fjällrävenin vastaus näihin pelkoihin. Polvien ja takapuolen päälle on lisätty vahvistukset suojaavat ja teknisesti sekä laadukkaasti suunniteltu trikoomateriaali takaa liikkuvuuden. Näistä tulevista Fjellun klassikkotuotteista löytyy jopa reisitaskut: oikeanpuoleiseen sujahtaa kätevästi kartta ja vasemmalle kompassi. Olemme varmoja, että nämä viedään käsistä! Abisko vaellustrikoita löytyy naisille ja miehille!

abiskotrikoot

Käytännölliset vaellustrikoot tulevat olemaan veikkauksiemme mukaan seuraava Fjällrävenin hittituote.

Tässä oli muutama nosto meidän Fjällräven valikoimasta, mutta myymälöistämme ja verkkokaupastamme löytyy kattava valikoima ruotsalaisen huippuosaamisen tuotoksia aina teltoista, vaatteisiin, reppuihin, rinkkoihin ja muihin ulkoiluvarusteisiin.

Loppuun mainittakoon, että keväällä naisasiakkaitamme tullaan hemmottelemaan Fjällrävenin upeilla mekoilla. Mekot saapuvat valikoimaamme todennäköisesti viikolla 15. , mutta näistä lisää lähempänä!

Ulkoiluterveisin,

Scandinavian Outdoorin toimitus