Fjällräven Kaipak Jacket tuotetestissä

Sain testattavaksi Fjällrävenin Kaipak-takin, Olen Niina ja olen töissä Scandinavian Outdoorin Pirkkalan myymälässä.

Kaipak on suunniteltu toiminaan sekä vaelluksella että perus ulkoilussa. Fjällrävenin G-1000 materiaalin ansiosta takki on erityisen kulutusta kestävä, se antaa suojan tuulelta, sekä pieniltä sadekuuroilta. Niille joille G-1000 on materiaalina tuttu tietävätkin, että takkia voi tarvittaessa myös vahata, jolloin sateen pitävyys paranee. Kaipak-takissa on kainaloiden alueelle lisätty stretch-kaistaleet tuomaan vielä lisää liikevapautta.

Koiranomistajan tulee ulkoiltua useamman kerran päivässä säällä kuin säällä ja erilaisia päivä- ja viikonloppuretkiä tulee harrastettua kuukausittain. Pidemmät vaellukset ovatkin harvinaisempaa herkkua, mutta niitäkin on aina vähintään yksi mahtunut vuoteen.

Kuvauksen perusteella Kaipak olisikin loistovalinta just munlaiselle ulkoilijalle, joka tahtoo yhden toimivan takin millä pärjää melkein säällä kuin säällä. Koon valitsin siten, että alle saa mahtumaan villapaidan jolloin takkia voi pitää käytössä ympäri vuoden.

Takin leikkaus on mielestäni oikein onnistunut. Pitkä helma lämmittää selkää ja pysyy hyvin alhaalla vaikka kädet nostaisi ylös. Yläosassa on tarpeeksi tilaa niin, että villapaidankaan kanssa hartiat eivät kiristä. Stretch-paneelit ovat mukava lisä ja takissa ei ole jäykkiä saumoja, mitkä painaisivat kainalossa. Hihat ovat tarpeeksi pitkät, ja ne voi kiristää tarralla tarvittaessa. Takissa on kolme isoa taskua edessä ja sisäpuolella vielä vetoketjullinen povitasku. Puhelin, lompakko ja avaimet sujahtavat taskuihin näppärästi.

Ainoa miinus on, että materiaali on varsin perso keräämään itseensä karvoja ja kuituja muista vaatteista, sekä koirasta.

Kuluva ajanjakso on ollut loistava takin testaamiseen. Pääsin käyttämään takkia lumisateessa ja pakkasessa. Sadekelillä ja vielä pääsiäisen aurinkoisina päivinä, kun lämpötila oli yli +10 astetta. Eli mahdollisimman monipuolisesti.

Kylmällä kelillä takki piti tuulen ulkopuolella ja samalla päästi kosteuden hyvin ulos. Missään vaiheessa ei päässyt tulemaan hiki eikä vetoketjua tarvinnut avata liiasta kuumuudesta, vaikka osa matkasta käveltiin lumihangessa.

Takin erinomainen hengittävyys ja kosteudensiirto ovat olleet ehdottomasti suosikki ominaisuuksiani, ne ovat toimineet loistavasti myös lämpimämmällä säällä. Kesäkeleillä takin musta väri ja paksuus saattavat kuitenkin olla itselle liikaa.

Vedenpitävyyttä pääsin testaamaan iltalenkillä kun räntäsade vaihtui sellaiseen tihkusateeseen, mikä tuntuu kuin sumutepullosta tulevalta. Sade muodosti takin pinnalle pieniä vesipisaroita, mitkä valuivat itsekseen alas.

Hupun sai vedettyä helposti myös pipon yli ja se suojasi koko pään ja kasvot sateelta ja tuulelta. Tarvittaessa sitä voi vielä kiristää ja läpässä kulkevaa vaijeria muokata omaan tarkoitukseen sopivaksi. 40 minuutin lenkin jälkeen vaatteet olivat edelleen kuivat. Sisälle tullessa ravistin takista vesipisarat pois ja laitoin takaisin naulakkoon, kuivaamiselle ei ollut tarvetta.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen Kaipak takkiin ja sen ominaisuuksiin. Takki on tarttunut naulakosta joka päivä matkaan mukaan, usein myös ihan sinne kaupungille. Aion ehdottomasti ottaa takin testiin myös ensi syksyn vaellukselle.

Kategoria: Tuotetestit
Julkaistu: 20.4.2023Muokattu: 9.5.2023