Engelbergin delegaation vierailu ja road trip nro. 2

Ajelublogi
Julkaistu: 3/11/2016

Servus ja Grüetzi!

Onko tää nyt sooner vai leiter, mutta uusi blogipostaus on täällä! Innsbruckissa kausi alkaa kääntymään kevään puolelle ja viime postauksen jälkeen on ehditty hämmentää soppaa kuin Orava ja Koira armeijan patoja spadehommissa aikoinaan. Meillä on ollut vieraita vanhasta kotikylästämme Engelbergistä ja teimme myös kauden toisen road trippimme. Tervetuloa fiilistelemään mennyttä Ajeluviikkoa!

Saimme tosiaankin vieraita Engelbergistä ja totta kai heti ensimmäisenä iltana järjestimme Ajelutiimin kunniajäsenelle Maurolle ja johtaja Kallemanille kierroksen Innsbruckin yössä. Ilta alkoi Ajelutiimin pääkonttorilta ja matka jatkui kuvan mukaisissa, riehakkaissa tunnelmissa kohti Innsbruck Nacht Rundtouria.

Koko rosvojoukko odottelemassa julkisen liikenteen kulkuneuvoa päämajamme läheisyydessä. Mukana menossa olivat myös riiraider stara Antti Leuku ja Zillertalin kausiasukki J. Hujanen sekä muutama paikallinen vahvistus. (ainut julkaisukelpoinen kuva koko IBK Nacht Rundtourilta) Kuvasta kiitos Neea Kettuselle (Tässä vielä linkki Instagrammiin.). 

Ilta Innsbruckin yössä jatkui oikein mallikkaasti aina aamun tunneille asti ja seuraava päivä menikin poiccasilta sekä vierailta tutustuessa kaupunkiin päivän valossa. Iso suositus darrapäivän kuositukseen IBK:ssa on muuten Machete – Burrito Kartel. Mesta tarjoilee todella tehokkaasti darraa tappavia burritoja ja tacoja huokeaan hintaa.

Darrapäivän selättämisen jälkeen kaupungin kulmat tuntuivat kuitenkin hieman liian kuumilta koko seurueelle, joten oli aika suunnata jäähdyttely road tripille. Kohteeksi valikoitui tälläkin kertaa Etelä – Tirol, koska mestoille tiputteli mukavasti lunta ja mettäpyyda-apajat olivat ennalta tiedossa.

Koira ja Orava ottivat alleen Ajelumobiilin ja Sveitsin tutkapari Mauro Balbitzinova – Kalleman seurasivat omalla autollaan perässä kohti Etelä-Tirolin siikretspotteja.

Road tripin ensimmäiset päivät vedettiin hymyssä suin. Pyyda oli kevyttä kuin Oravan mieli lauantai-iltaisin ja peacemerkit heiluivat vuorella tiuhaan tahtiin. Kuvassa taka-alalta löytyy muuten Ajelutiimin kaksi vuotta sitten samaisella siikretspotilla tapaama paikallisguido Matt. Thanks for the super riding days Matt!

Ajelutiimin kunniavieras Mauro ”Sisiliskomies” Balbitzinova ei viihtynyt kovinkaan hyvin Etelä-Tirolissa, kuten ilmeestä voitte päätellä.

Koira Haapanen nappasi paikalliselle ympäristöministeriölle havaintokuvan liito-oravasta, jotta siikretspottimme pysyisi yhtä rauhallisena kuin aina ennenkin.

Kahden päivän pyydafestivaalien jälkeen palkitsimme koko reissuporukan maittavalla dinnerillä pienen Etelä-Tirolilaisen laakson idyllisen majatalon ravintelisssä. Majatalon ystävällinen henkilökunta myös järjesti meille majoituksen seuraavaksi yöksi laakson toisesta majatalosta, koska heidän omat huoneensa olivat täynnä. Tis is hau juu duu bissness, sanoo Ajelutiimi!

Cordon bleut ja Wienerschnitzelit maistuivat poiccasille!

qde_venyttelee

Road tripin kolmas aamu ja Koira suorittamassa aamurutineitaan. Venyttelyä, murinaa ja muutama iloinen hännän heilautus tulevan pyydapäivän kunniaksi!

orden-auto

Majatalomme sijaitsi noin 1600 metrin korkeudessa ja isäntäväen vierainvaraisuutta ei voi kuin ihailla. Illan vietimme muuten tuossa yläkerrassa sijaitsevan keittiön pöydän ääressä tarinoita vaihdellen ja paikallista käpyschnapsia siemaillen. Paikalla isäntäväestä oli kolme eri sukupolvea. Ajelumobiili pääsi myös nautiskelemaan komeista maisemista omalla yösijallaan.

IMG_0934

Kolmannen päivän laskut alkoivat kevyehkön traven jälkeen pienellä kinnausosuudella. Koiralla oli skinien väsäyksen ohessa aikaa treenailla selfien ottamista, kiitos Antti Leuku kaikista vinkeistä! 

Orava ja Mauro Salamander.

balbipyydalla

”Salamanterieläimet ovat pitkäpyrstöisiä hieman sisiliskoa muistuttavia eläimiä, jotka elävät kosteissa ympäristöissä, joko vedessä tai metsän kosteassa maassa. Useimmat salamanterieläimet ovat pieniä, mutta suurin jättiläissalamanteri voi olla jopa 1,5 metrin mittainen.” (Wikipedia, 2016.). Engelbergin Salamanterit tykkäävät myös näköjään mettäpyydasta!

Road tripin kolme laskupäivää tarjosivat ehkäpä kauden parasta lunta! Kuitenkin alusasujen hajut ja lompakoiden tyhjien pohjien karut näkymät ajoivat Ajelupoiccaset sekä vieraat takaisin Innsbruckin suojasatamaan. Sveitsin teho(tuho)kaksikolla oli vielä yksi päivä reissua jälellä, joten illalla Innsbruckiin saavuttuamme suunnittelimme mukavan randopäivän tulevalle aurinkoiselle läksiäispäivälle.

Sääennusteet pitivät paikkaansa ja aurinko helli lämpimällä säteilyllään poiccasten tuolihissimatkaa jo heti aamusta.

Myös muut paikalliset sääennustajat olivat olleet skarppeina ja kuvasta voittekin bongata tiukassa peesissä tulevan kaksikon, Lorenzo ”Kahen kilon siika” Riegin ja Lea ”Laven” Harthlin. Saimme siis vielä kaksi iloista kinnaajaa mukaan porukkaamme. Gang ski tour!

IMG_0966

Keväisissä keleissä on poiccasten kiva köllötellä. Vasemmassa alareunassa voitte nähdä Koira Haapasen kultaisen kosketuksen skineihin, tällä kertaa selvittiin ilman ideaalisidekiinnitystä. Muutama hellä sively ja pari suksisträppiä niin, avot! 

siika_pyydalla

Lorenzo ”Siika” pääsi ensimmäisten joukossa pöllyttelemään pyydaa päivän laskulla. Photo By Leader Kalleman Kuitunen.

Äärimmäisen mukavan vajaan viikon vierailun jälkeen oli aika sanoa heipat ja morot Kallemanille ja Maurolle. Engelbergin vuosilta meillä on monia hyviä ystäviä ja oli todella mukava viettää viikko näiden kahden hurvittelun ja vuorien erikoismiesten kanssa. Vielen danke Kalleman & Mauro!

Kausi tosiaan on kääntynyt jo kevään puolelle ja Itävallan laskukautta on meidän osalta jäljellä noin kuukauden verran. Kevätlaskuille meillä on suunnitelmissa muutamia hyviä kurulaisia ja kivoja firnivetoja. Tosin maaliskuun pyydadumpitkaan eivät ole pois suljettuja, joten kannattaa pysyä kanavilla: Facebook & Instagram.

IMG_1006

Oravan ja Koiran lempitapa viettää aurinkoista välipäivää on lähteä pyöräretkelle, ppppprrrr!

Truly Yours and Spring fur alles,

Orava & Koira