Eläinten saariseikkailu Pohjois-Norjassa

Kausi on kääntynyt kevään puolelle. Innsbruckin jälkeen tämän kauden tehokolmikko suuntasi hetkeksi kukin omille teilleen. Koira kävi parisen viikkoa tahkoamassa babyloniassa katetta Ajeluluottokortille, Karhu muristeli Innsbruckissa viikon muita elämiä pitempään ennen härmään palaamista ja Orava puolestaan hurvitteli road tripin muodossa läpi Keski-Euroopan sekä Suomen maan. Oravan road tripin kuulumiset voit tarkastaa Ajeluinstasta (@ajelutiimi).

Eläinkolmikko kuitenkin yhdisti voimansa reilu viikko sitten Kilpisjärvellä, jossa Orava ja Karhu pankkitilit tyhjinä odottelivat babylonian urheaa Koirasoturia. Koira oli ladannut Ajeluluottokortille credittiä sen verran, että saaristoseikkailu Pohjois-Norjan upeisiin maisemiin oli toteutettavissa.

Valjastimme Ajelumobiilin sekä Karhuherran bisnesskodan kuoseihin ja suuntasimme eläinten salaiselle saarelle. Kolmen päivän aikana eläintensaari tarjosi parhaita antimiaan!

Orava ja Karhuherra valmistautumassa ensimmäiseen laskupäivään eläintensaarella.

Karhuherra tähyää viime keväältä tuttuja maisemia ylösnousureitillä.

Kinnailuladun avannut @karhumur nautiskelemassa päivän tarjoilusta. Aurinkoa, merinäköalaa ja hyvää kevätlunta, Norjaa parhaimmillaan!

 

Myös Orava pääsi heti ensimmäisenä päivänä tositoimiin. Laskun jälkeisten kommenttien perusteella oli hyvvää kuin kevään ensimmäiset pähkinät konsanaan.

Illan tullen Orava ja Koira pystyttivät pesäkolonsa vuononrannan tuntumaan Karhuherran valitessa Ajelumobiilin takakontin kotiluolakseen. Ensi kerralla sitten Karhu ne telttakepit myös mukaan niin omakin teltta nousee helpompi pystyyn…

IMG_1289

Aamuiset näkymät nostivat hymyn poiccasten kasvoille!

Orava kruisailee syntymäpäivänsä kunniaksi ensimmäiset jäljet tähän kaunokaiseen.

IMG_1305

Makiaa mahan täydeltä! Aamun hienon laskun jälkeen eläinkolmikko suuntasi vielä iltapäiväkurulaiselle.

Näkymät huipulta olivat Koiran ja Karhun mieleen. Harvoin näkee näitä kahta luontokappaletta näin rauhallisena.

Karhuherra tyylittelemässä omalla harjanteellaan.

Kolmen päivän jälkeen saimme sosiaalisen median kautta tietoa, että Eläintensaaren naapurisaarilla oli suomalaisia riiraidereita liikkeellä. Ujoina eläiminä lähdimmekin samointein pakomatkalle. Karhuherra sai puhelun Etelä-Suomesta ja bisnesskoda joutui karauttamaan kohti Helsinkiä, jossa odotteli babylonia ja purjehduskauden avaus.

Ajelupoiccaset Orava ja Koira ottivat Ajelumobiilin alleen ja pakenivat kohti pohjoista kartasta spotatulle kurulaisparatiisisaarelle.

Ajelumobiili suunnistamassa kohti auringonlaskua.

Kurulaisparatiisisaari osottautui nimensä arvoiseksi ja heti ensimmäisellä laskulla Koira näytti tälle rännille, että Ajelutiimi määrää!

Laskujen välissä Ajelumobiilin kuivaustelineissä saatiin kamat mukavasti kuivaksi ja lounas valmistui aurinkoisilla rantakallioilla.

Lämpötilat kurulaisparatiisisaarella olivat melko korkeat, joten poiccaset päättivät tehdä iltalaskun auringon painuessa horisontin suuntaan. Orava nousemassa kohti illan kohdetta.

Iltalenkki osottautui vaivansa veroiseksi. Orava uusi lempparijuttu on laskea kilpaa auringon kanssa. Tiedoksi kaikille, että Orava voitti tämän kisan!

 

Orava ja Koira viettivät yhteensä kolme päivää uudella tuttavuudellaan, Kurulaisparatiisisaarella. Lämpimistä keleistä huolimatta poiccaset saivat hyviä laskuja ja myöskin paljon uusia sekä upeita kurulaisia tikkilistalle ensi kevättä varten.

Ajelutiimin kausi alkaa olemaan lopuillaan. Orava jatkaa kauttaan vielä Kilpisjärven ja Norjan kulmilla viikon verran ennen kuin seuraa Koiran hajua kohti Helsinkiä. Ajelumedioista Instagram jatkaa aktiivisena ajeluaan ja blogipuolta sekä Facebookia päivitellään kesän seikkailuilla, kun saamme maastopyöriemme ketjut öljyttyä, Karhuherran purjeveneen purjeet trimmattua ja vaelluskenkämme vahattua.

 

Kiitos Ajelukaudesta 2016 kaikille seuraajille, pysykää kanavalla ja ajelkaa aina täysillä!

Iso kiitos myös yhteistyökumppaneillemme: Peak Performancelle, Gloryfylle, Sorelille, Mons Royalelle, Armadalle, Tom Tom Banditille, Overboardille sekä Scandinavian Outdoorille!

– Orava & Koira