Eläinten maaliskuun perinteinen hüttetour

Kevät on saapunut rytinällä Tiroliin ja aurinko hellinyt Ajelupoiccasten siloisia poskipäitä viime viikkoina. Aurinkoiset kevätpäivät tarkoittavat myös sitä, että olosuhteet alkavat olla parhaimillaan hüttetoureille.

Viime keväänä Koira pääsi jo nautiskelemaan kolmen yön turneesta Karhuherran kanssa. Hutte tour oli kovasti Koiran mieleen, joten viime viikot Koiran rutiineihin onkin kuulunut sääennusteiden aktiivinen tarkkailu pitkien aurinkoisten ajanjaksojen varalta. Reilu viikko sitten sääennuste vihdoin näytti seuraaville päiville isoa aurinkoa, joten oli kauden ensimmäisen hüttetourin aika!

Kohteeksi valitsimme pienen winterraumin Naudersin laskettelukeskuksen läheltä. Itse hütte ei ole talvisin auki, mutta sen kupeesta löytyi eläimille sopiva ja mukavan lämmin winterraum.

 Hohenzollerin Winterraum kuun valossa.

 Ajelutiimin tukikohdasta starttasimme tällä kertaa matkaan Karhuherran kanssa kahdestaan, koska Orava oli viikonloppuvisiitillä perhepiirissä Härmässä. Motarilla törmäsimme Zillertalissa majapaikkaansa pitävään upseerimies Hujaseen. Pienen kisailun jälkeen päätimme ottaa Hujasen mukaan, koska Karhuherran Skodalla ei ollut mitään jakoja Hujasen viritetylle BMW:lle. (Hujasella on todella nopea ja komea BMW – ei kannata lähteä haastamaan).

Parkkipaikalla tapasimme saksalaiset ystävämme Lean, Lorenzon ja Mariuksen, jotka liittyivät ryhmäämme. Suunnitelmana meillä oli viettää hüttellä seuraavat kaksi yötä ja laskea sen ympäriltä löytyviä mäkiä.

Pääsimme heti nautiskelemaan keväisestä tourailusta, mukavaa hommaa! 

Hylje rakastaa ottaa ylävuoristossa kuvia kuvia keittimestään. Tällä kertaa keittimessä porisi lämmin vesi rommitotia varten.

Hikisen tourin ja muutaman mukavan laskun jälkeen päädyimme hüttellemme. Aurinko paistoi, kaikkia hymyilytti ja elämä oli kevyttä kuin keväinen linnunlaulu.

Hütten pihalla pääsimme lifestylekuvauksien makuun. Tässä kuvassa malleina toimivat Innsbruckin hiihtoskenen kovimmat tähdet: Lea, Lorenzo ja Marius.

 

IMG_1083

 Pojatkin pääsivät kuvaan ja maistelemaan J. Hujasen suosikkishottia, Stroh 80%:sta höystettynä tilkalla sokeria. Koira ei suosittele.

Hütten tarjonta miellytti poiccasia – reilusti viintä ja olutta. Ruokaa sentään ei ollut tarjolla, mutta onneksi olimme varautuneet omilla eväillä!

Seuraavat kaksi yötä vierähtivät hüttellä. Harmiksemme saimme todeta, että talvi ei ollut lumien osalta suosinut Naudersin aluetta. Vuoret olivat yllättävän kivisiä, joten laskiessa sai olla tarkkana. Löysimme silti mukavan keväisiä firnilaskuja ja pääsimme nauttimaan vuoristotunnelmasta. Hylkeeltä iso peuccu!

Marius valmistautumassa ajelupäivään. 

Karhuherran kurkku oli reissulla hieman kipeänä, joten välillä pysähdyimme hörppimään lämmintä teetä.

Viimeisen päivän firnilasku. J. Hujanen näyttää kuvassa kuka on Zillertalin laakson sheriffi.

 

IMG_1106

Reissun lopuksi otimme tottakai selfien – kiitos taas Antti Leuku vinkeistä!

Kausi Innsbruckissa on nyt Koiran osalta taputeltu. Orava ja Karhu puolestaan jatkavat seikkailujaan vielä Itävallassa hetken verran ja sen jälkeen poiccasten on aika siirtyä Norjan loppukevään pyydanmetsästyslaitumille!

Ajeluterveisin,

Koira & Karhu

 

 

 

Kategoria: Ajelublogi
Julkaistu: 27.3.2016Muokattu: 28.3.2016