Ajelutiimi Karhuherran kurulaiskoulussa

Guten tag aus Tirol!

Koira pääsi jo viime talvena Karhuherran opastuksella tutustumaan kurulaisten kiehtovaan maailmaan. Viime vuosina Ajelutiimi on alkanut kiinnostumaan tästä maailmasta ja olemmekin etuoikeutettuja, kun saamme viettää tämän talven kurutohtori Karhuherran kanssa.

Pohjois-Tirolista löytyy paljon helposti lähestyttäviä ja mielenkiintoisia kuruja koluttavaksi. Tänään kävimmekin koko Eläintiimin voimin selättämässä yhden näistä kurulaisista.

 

IMG_0801

Karhuherra ja Koira nautiskelivat takapenkin aamuvuorosta. Sähköpostit lähtivät toimistoajan aamutunteina ilmoille Oravan ohjastaessa liikkuvaa Ajeluofficea kohti päivän randoa.

Läppärit heitettiin hyvän aamubabylonian jälkeen sivuun ja suuntasimme kevyelle 1000 vertikaalimetrin aamurandolle raikkaassa talvisäässä. Kovahko tuuli piiskasi nousuladulla poiccasten naamoille, mutta onneksi kuoriasujen kätköissä oli leppoisaa läpytellä kohti ennakkoon valittua kurulaista.

Vielä huipunkin tuntumassa huppu pysyi tiukasti Oravan päässä, mutta onneksi harjanteen siintäessä aurinko alkoi herätellä Ajeluhimoja koko ryhmän mieliin.

Kurulaisen lähtöpaikalle päästäessä tuuli tyyntyi ja pääsimme kirkkaassa kelissä tarkastelemaan päivän haastetta.

Laskeuduimme kuruun sisään Karhuherran valvovan silmän alla. Laskeutuminen oli noin 15 metriä, ei kovin haastava, mutta juuri sopivaa treeniä poiccasille.

Köysi pakattiin takaisin reppuun ja siteet lyötiin jämäkästi lukkoon päivän laskulle. Orava sai kunnian korkata tämän kaunokaisen.

Kapoisen ja tiukan yläosan jälkeen lasku aukesi leveämmäksi kurulaiseksi. Karhuherra näyttää tässä, kuinka homma hoidetaan tyylillä. Kyllä tällä käännöksellä afterissa irtoaa!

Isoilta pojilta olemme oppineet, että näistä linjoista piirretään aina punakynällä merkinnät muistiin. Hymy nousi laskun jälkeen eläinryhmän kasvoille, kuten alla olevasta kuvastakin näkyy.

Screen Shot 2016-02-26 at 20.08.55

Laskun jälkeen saimme nautiskella vielä palauttavan iltapäiväkävelyn takaisin Karhuherran businessmobiilille.

Kokonaisuudessaan päivä oli onnistunut. Päivän laskuun mahtui pari ilmavaa hyppykäännöstä ja mukavaa pyydan pöllyttelyä jylhissä maisemissa.

Huomenna olemme lähdössä muutaman päivän mittaiselle Ajeluroadtripille ja kyliltä kuultujen huhujen mukaan siikretspoteille on tulossa aikamoiset pyydanpaukutustalkoot. Pidetään peukkuja, että viime aikaisten trendien mukaisesti sääennusteiden lupailemat lumisateet eivät tällä kertaa kuivu kasaan.

Äärimmäisen mukavata päivää kaikille oman elämänsä Ajelijoille, ppprrrr!

Ajeluterkuin,

Orava, Koira & Karhu