Ajeluroadtrip: Italia & Itä-Tirol

Ajelublogi
Julkaistu: 3/2/2016

 

Kauden ensimmäinen Ajeluroadtrip on nyt takana. Kolmeen päivään tiputtelimme karavaanarikuningas Leukun palatsilla menemään ympäri Etelä- ja Itä-Tirolin serpentiinejä. Tervetuloa mukaan seuraamaan reissukertomustamme!

IMG_0810

Reissuun lähdimme lauantaina ja ajelimme loputtomilta tuntuneiden Dolomiittien serpentiinien spagettiverkoston läpi ensimmäiseen kohteeseemme. Karavaanissa nukuttujen makoisien unien jälkeen suuntasimme sitten sunnuntaiaamuna toiveikkaina ensimmäiseen mäkipäivään Italiassa. Lunta oli sääennusteen mukaan yön aikana sadellut kivasti ja kaikkien poiccasten odotukset olivat korkealla.

(Tässä välissä pitäisi olla mettäpyydan laskukuva upeasta italialaisesta lehtikuusimetsästä.)

Noh, kuinkas sitten kävikään… Tälle kaudelle tyypilliseen tapaan ennuste oli kuivanut kasaan ja lumi tullut taivaalta alas liian kosteassa muodossa. Kävimme törmällä kuitenkin laskemassa koko päivän ja sieltä täältä löytyi hyviä käännöksiä. Ajelutiimin motto, illat märkinä ja lumi kuivana ei siis päässyt ainakaan toiselta osaltaan toteutumaan Italian Dolomiittien katveessa.

IMG_0823

Jokainen sai valita itselleen sopivan illanviettotavan karavaanin hulppeassa loungessa.

 

12810249_10153946553767866_1879164634_o

Koiran poikaa ei paljon hymyilyttänyt ensimmäisen pyydapäivän jälkeen, mutta onneksi kuningas Leuku taikoi pöytään kuitenkin maittavan aterian sopivan kokoisella lusikalla. Myös viinipotelista tuli plussat karavaanin isännälle.

DSC_0159

Loppuillasta surullinen Koiruli vetäytyi omaan koppiinsa tutkistelemaan sääkarttoja ja tyttökoirien seuranhakuilmoituksia.

Italian reissusta ei jäänyt juurikaan muuta kerrottavaa, kuin että Leukun karavaanarissa viihtyy eläimet Koirasta Karhuun ja Oravaan. Mukavia pesäkoloja löytyi köllöteltäväksi, mutta kuitenkin laskuhimot polttelivat poiccasten mieliä.

Siksipä kahden päivän Italian visiitin jälkeen käänsimme upean teiden komistuksemme kohti Itä-Tirolin salaisia pyyda-apajia. Tällä kertaa valitsimme karavaanariystävällisemmän moottoritiereitin ja ajoimme toisen reissupäivän illaksi erään jo ennalta tutun keskuksen parkkipaikalle asemiin seuraavan päivän pyydanmetsästystä varten.

karavaanari_paallikko

Huh, mitkä tykit!

Kolmannen reissupäivän aamu valkeni kirkkaana ja aamuvirkkuna tunnettu Leukukin innoistui näyttämään kesällä treenatut tuplahaukat. Huhujen mukaan viime kesänä hauiksen ympärysmitta on kasvanut useilla senteillä! Antti Leukusta onkin kehkeytymässä vakavasti otettava haastaja Suomen riiraidskenen ykkösfitnesstähdelle, Arttu Muukkoselle. Muukkonen nyt salille!

Ylöspäin mentäessä sininen lintu visersi ilosanomaansa ja Italian sääolosuhteiden tuskailut unohtuivat samantien. AJELUTIIMI <3 OST-TIROL!

Muutaman lämmittelyrunin jälkeen laitoimme skinit suksien pohjaan ja suuntasimme kohti yhtä Ajelutiimin lempimettäpyydapaikoista.

Koira avasi latua kuten jokaisen itseään kunnioittavan Telemark Suomi Finland FB jäsenen kuuluukin tehdä. Leuku ja Orava läpyttelivät omaan leppoisaan tahtiin perässä kohti päivän herkkupalaspottia.

Olimme jo lähdössä laskemaan, mutta selfiemaestro Leuku onneksi muistutti kuitenkin poiccasia riiraideille elintärkeästä toppiselfiestä. Tässä Oravan otos – vielä on harjoiteltavaa poseerauksessa, jos verrataan itse selfiekuninkaan karismaattiseen olemukseen.

Huipulla oli hymy herkässä.

Leuku ja Orava tutkailemassa linjatarjontaa. Tässä Itä-Tirolin helmessä tarjolla olikin oikein mielyttävän oloista mettäpyydaa.

Orava naatiskelemassa!

 

Koira löysi itselleen sopivan ajelurännin!

Itä-Tirolin laskupäivä ja koko roadtripin kolmaspäivä tarjosi poiccasille mukavaa mettäpyyda aurinkoisessa säässä. Kokonaisuudessaan reissusta jäi käteen siis yksi hyvä laskupäivä ja yksi uusi keskus kartoitettuna Italian puolelta. Italiasta ei laskullisesti jäänyt kerrottavaa, mutta aina on hyvä käydä tsekkaamassa uusia paikkoja.

Itä-Tirolin laskupäivän jälkeen edessä oli kotimatka. Leuku hyppäsi ohjaksiin ja Oravanpoika kiipesi kartturin paikalle. Takapenkin datapojilla puolestaan alkoi iltavuoro Babylonian pyörteissä.

Koiran ja Karhun toimistoaika on pyyda-ajan ulkopuolella.

Nyt olemme siis takaisin Innsbruckin kotipesässä. Lähipäiviemme liikkeitä voitte seurata kätevästi Ajelumedioista IG & FB. Blogipäivitystä on tulossa taas Kuutti ”Koira” Haapasta lainaten ”Suuner or leiter!”. Huhujen mukaan olemme ehkä saamassa myös viikonloppuna vieraita entisestä kotikylästämme Engelbergistä, mutta tästä kaikesta lisää myöhemmin!

Ajeluterkuin,

Orava & Koira