Vaeltajavalkeat

Roihun virallinen vaeltajien hiillostapahtuma Vaeltajavalkeat järjestettiin joulun välipäivinä Muuramessa. Ohjelmassa oli monenlaista tekemistä, joka oli nimenomaan suunnattu juuri vaeltajille. Vuoden viimeiset päivät sai siis viettää partiossa – tällä kertaa ilman pienempiä vahdittavia osallistujia.

Tapahtuma alkoi tiistaina majoittautumisella ja päivällisellä majoituskoulun ruokalassa. Iltahämärissä pelailtiin kahta erilaista maastopeliä. Toisessa suoritettiin joukkueittain erilaisia tehtäviä ja pyrittiin vakoilemaan toista joukkuetta. Omalta osaltani peli päättyi vankilaan, mutta hyvä juttuseura auttoi jaksamaan pelin loppuun. Iltapalan jälkeen pelattiin toinen peli, jossa tavoitteena oli löytää ja ryöstää örkkien vartioima aarre. Loppujenlopuksi satuimme olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun vastajoukkueen pelaajat tulivat ryöstämänsä aarteen kanssa vauhdikkaasti kohti maalialuetta. Meillä oli onneksemme etua kun emme hetkeen olleet juosseet, joten peli päättyi siihen, että saimme ryöstettyä aarteen ja vietyä sen voittajina maaliin.

Vaeltajavalkeat 2016

Keskiviikoksi oli järjestetty erinäisiä aktiviteettejä. Oma aamuni alkoi sählyturnaukseen osallistumisella (oli muuten yllättävän vauhdikas ja rankka laji, kun kaikki pelasivat ainakin lähes tosissaan), jota seurasi MOBO-suunnistusta Muuramen keskustassa. Tähän suunnistuslajiin tarvittiin älypuhelin, johon ladatusta sovelluksesta luettiin karttaa ja kuitattiin rastit löydetyiksi. Lounaan jälkeen osallistuin kädentaitoaktiviteettiin, jossa teimme vanhoista kirjoista erinäisiä askartelutöitä. Päivällistä söimme Riihivuoren päällä sijaitsevassa kodassa. Illalla leivoimme ja tunnelmoimme jouluvalojen kajossa rentoutuen viimekesäistä Roihua.

Vaeltajavalkeat 2016

Vaeltajavalkeat 2016

Torstaina pääsimme nauttimaan lukuisista erilaisista kiinnostavista työpajoista, joista jokainen sai valita mieleisensä. Itse tutustuin vaeltajien partio-ohjelmaan ja erityisesti Suomi-projektiin ensimmäisessäni. Seuraavassa puhuttiin partiopiireistä ja partion kattojärjestöstä Suomen Partiolaisista toimijoina ja siitä, mitä ne voisivat vaeltajalle antaa. Keskimmäinen työpajani keskittyi viestintään, ja sieltä sai mainioita vinkkejä esimerkiksi viestinnän suunnitteluun sekä -toteutukseen. Lopuksi illalla vielä paneuduin valitsemissa työpajoissani kavereiden- ja itsensä johtamiseen. Torstain iltaohjelmassa vieraili esiintymässä stand up -koomikko Mikko Vaismaa, joka viihdytti tapahtumaväkeä hulvattomalla esityksellään.

Vaeltajavalkeat 2016

Vaeltajavalkeat 2016

Vaeltajavalkeat 2016

Perjantain kotiinlähtöä edeltävänä yönä nukuimme koulun takapihalla kamiinallisissa puolijoukkueteltoissa ja valvoimme tietysti vuorotellen kipinässä. Aamulla aamupalan jälkeen oli vielä yksi aktiviteetti, joka itselläni oli kitaran soittamisen alkeet. Sitten siivoiltiin, syötiin, hyvästeltiin uudet sekä tietysti myös vanhat partiotuttavat ja lähdettiin kotimatkalle. Milloinkohan mahtaakaan olla seuraava vaeltajien oma tapahtuma..

— Viivi

 

Harri Halmejärvi

Jos olit tapahtumassa mukana, jätä omat kommenttisi omista ohjelmistasi tuonne alas 🙂

 

Kuvat: Harri Halmejärvi