Syysretki, eiku talvi… eli Kekriretki

Uudet juonet, kaksin aina kauniimpi. Suunnitelmat suoriksi, vastuut selkeiksi ja WhatsApp-ryhmä kävi kuumana. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Retken turvallisuusvastaavan kanssa viikkoa ennen h-hetkeä tehtiin pieni katselmus retkipaikalla. Kaikki kunnossa.  Tilaa oli yhden puolijoukkueteltan lisäksi 2-3 kymppiteltalle. Kämppä lisänä niin jokaiselle löytyisi nukkumapaikka. Kaikille 80 osallistujalle.

Luonto on ihmeellinen ihana asia, joka välillä yllättää. Syysretkestä tulikin talvileiri. Viikossa saimme lumipeitteen ja pakkasen. Keli kuin keli, tärkeimpänä  lähtöhetkellä on johtajaeväät. Ilman suklaata ei mennä.

johtajaevaat

Retken ensimmäistä hienoa hetkeä ei tarvitut kovin pitkää odottaa. Veikkolan poikaporukka kyseli heti saapuessaan muutaman Roihulla olleen Kipinän perään. Onneksi sain sivusta seurata jälleennäkemisen. Partiota parhaillaan, kavereilla heti suunnitelmat hallussa ja johtajaa kuumotettiin nukkumajärjestelyistä. Samaan telttaan tahtoivat.

Kämppä lämpimäksi, iltapala valmiiksi ja johtajia nuoremmat nukkumaan. Ilta sujui ilman vastaväitteitä, ihan kuin olisivat tienneet yön ohjelmasta. Ensimmäisenä yönä tarpojat ja samoajat suorittivat siirtymäriitit.  Aikuisilla olikin hauskaa sitä suunnitellessa. Tarkempi sisältö olkoon edelleen salaisuus.

nuotiomakkaraakaste

Lauantaina saapuivat sudenpennut ja seikkailijat aamusta. Päivä alkoi lipunnostolla. Rastiaiheina partioihanteet ja rakentelu. Ja vaikka puuhaa oli koko päiväksi niin ehdittiin kavereiden kanssa viettää vapaa-aikaa.

Pimeä laskeutui, teltoissa sovittiin kipinävuoroista kukin tyylillään.  Saapui hiljaisuus. Aamulla kuulin tuulen yltyneen, siis yksi kerros vaatetta lisää. Pakkasyö oli luonut omia taideteoksiaan.

pakkastaidetta

Sunnuntain ohjelma oli yksinkertainen. Aamukahvia. Herätys. Aamupalaksi puuroa. Pura leiri. Lounas. Hoida siivous loppuun.

Sunnuntain muisto on kaksi samoajanuorta kysymässä lupaa jäynälle. Sunnuntaina meillä oli erilainen leirilippu salossa. Viimeiseksi tyhjennettiin hutiluspuu. Noutotyyli vapaa, mutta pakollinen. Myös jäynääjillä! Tanssityylejä oli monta ja nähtiin yksi kunnon syöksykin.

-pb-

ps. Perimätieto kertoo, että sunnuntain leirilippu on poltettu. Opetus kaikille: Älä unohda pyyhettä saunalle. 🙂

pps. Aikuinen partiolainen painii jatkuvasti aikataulupaineessa. Välillä Elämä tulee suunnitelmien eteen tai väliin. Joulupäivä tuntuu olevan juuri oikea päivä muistella hyviä partiokokemuksia tältä vuodelta.

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

talvilyhty

Kuvat: Katriina Könönen, Tomi Kaivola, Mira Nousiainen