Sauna-Punkku: Verta, hikeä ja naurua

Pääsen aloittamaan blogini ensimmäisen postauksen viime viikkoisella Punkulla (17.-18.9.) eli Espoon Partiotuen partiotaitokisoilla, jonka teema oli sauna, pohjoinen kansa sekä pohjoisen perinteet.

 

image

Kisata pitää tosissaan, mutta ei pidä unohtaa tyyliä ja hauskanpitoa.

 

Viikonloppuun mahtui paljon, eikä pidä unohtaa, että kisavalmistelut ovat osa prosessia. Perjantai menikin ihanan kisavartioni – eli Puuttuvan palasen – kanssa pakaten, seminaarisoiden, suklaarusinoita tehden, herkutellen ja mm. karttamääritteitä kerraten.

Lauantai alkoi aikaisin, sillä kisat järjestettiin Karjaalla. Automatka ei tuntunut liian tuskalliselta vaan silloin ehdimme kerrata suomalaisia perinteitä ja fiilistellä kisoja. Olimme ensimmäisten joukossa ilmoittautumassa, mutta porukkaa valui nopeasti paikalle.

Oli aika huikeaa olla niin monen partiolaisten kanssa lähdössä ja ylipäätään kisaamassa, noin vuosi sitten en edes tiennyt pt-kisojen olemassa olosta! Nyt olin osana porukkaa, muutamasta kisasta oli jo kokemusta karttunut ja taas sitä oltiin viettämässä viikonloppu kätevyyksien ja muiden tehtävien parissa, eikä verta taikka hikeä puuttunut.

image

Puuttuva palanen valmistamassa verilettuja. Lopputulos osittain raakaa, mutta muuten hyvää

Vaikka aloitin partion vasta vuosi sitten, ei se ole estänyt kisaamista. Osaan ehkä vähemmän solmuja ja muita partiotaitoja, mutta kisoissa pääsee myös oppimaan paljon uutta. Eivät muutkaan partiolaiset ole ennen tehneet verilettuja tai kehränneet lankaa, jota pääsimme Punkussa tekemään. Ja jopa perusasioiden oppiminen on okei kisoissa, en itse ole koulusuunnistusta kokeneempi suunnistaja, mutta silti pääsen vastaamaan vartioi suunnistuksesta ja ylittämään itseni monella muulla tapaa.

Kyyneleet jäivät tosiaan vuodattamatta ja ne korvattiin raikuvalla naurulla. Tästä en voi kiittää muuta kuin kisavartiotani, eli kolmesta muusta -99 syntyneestä tytöstä, joilla on upea ja ehkä vähän ärsyttävä huumorintaju sekä halu pistään parastaan, jytkyttää, painaa, miten ikinä nyt kuvailla sitä periksiantamattomuutta kisoissa, vaikka kaikki ei mene aina putkeen ja tilanne muistuttaa enimmäkseen farssia. Osa tehtävistä meni penkin alle, mutta ainakin opimme paljon uutta ja saimme paloa parempaan kisavalmistautumiseen ensi kerralle. Siihen ei mene kauaa, sillä syys-SM-kisat eli Juntu on jo merkitty kalenteriin, alle kolmen viikon päästä pääsee taas juoksemaan metsään, pistämään omat aivonystyrät koetukselle ja ehkäpä Punkun tapaan ylittämään vesistön (hyrrrr, silloin se olisi kyllä reippaasti kylmempää).

Maaliin on aina hyvä tulla, sen jälkeen karkit, suihku ja sauna on bae.

Maaliin on aina hyvä tulla, sen jälkeen karkit, suihku ja sauna on bae.

Blogistani pääsee kuulemaan piakkoin, sillä syksyni on täynnä partiota lippukunnan tapahtumien sekä Helmi-talvileirin viestinnän merkeissä. Kiireistä, mutta huippu menoa luvassa! Toivottavasti eksyt lukemaan jatkossakin postauksiani 🙂

– Petrina

imageLoppuun vielä alkukätevyydestä hämmentyneitä kisaajia.