Roihun jälkeen

IMG_5446

Ilta-aurinko oli kaunista katsottavaa Evon pölyssä.

Nyt on Roihu koettu. Leiri oli mahtava. Säät suosivat leiriläisiä. Aurinko paistoi ja oli lämmin keli. Avajaisia seurattiin paikan päällä yhteisvoimin sekä kotoa käsin. Avajaisissa aloitettiin vuoden siistein partiotapahtuma. Kaikki suuret yhteisohjelmat löytyvät Roihun Youtubesta. Leirin tunnelmiiin on kiva palata kotona leirin jälkeen. IMG_5454

Kaikkien yhdeksän päivän aikana päästiin kokemaan eri aktiiviteetteja. Tarpojille oli 5 eri ohjelmalaaksoa. Elämyslaaksossa päästiin tutustumaan Suomikulttuuriin, musiikkikulttuuriin ja kansainväliseen- ja ruokakulttuuriin. Vartiot kiersivät päivän aikana itse valitsemissaan rasteissa.
Globaalilaaksossa päästiin tutustumaan lasten oikeuksiin kuudella eri rastilla. Slummi, koulu, sairaala, katastrofi, pelit ja leikit sekä mielipiteet herättivät varmasti mielipiteitä tarpojissa.
Minälaaksossa osallistuttiin moniin eri rasteihin. Suosituin rasti oli varmasti Sporttinen rambo rata. Radalla kokeiltiin eri urheilulajeja leiriversioina.
Luovuutta testattiin Luovuuslaaksossa. Erilaisia luovuuden muotoja sekä ongelman ratkaisua vaadittiin päivän aikana. Tiimikilpailussa vartiot ratkoivat rasteja yhdessä. Meidän vartiossa oli suomalaisten lisäksi kanadalaisia. Kielimuurista selvittiin hyvin Tiimikilpailussa. Tiimikilpailussa oli mahtavat palkinnot. Vartiomme ei selvinyt ihan voittajaksi, mutta kaikkien suoritukset olivat hyviä. Lisäksi jokainen sai askarrella pienen leirimuiston.
Metsälaaksoon kuului oman metsäalan yrityksen perustaminen. Kun yritys oli perustettu alettiin suunnittelemaan tuotetta. Yritys valmisti puusta oman tuotteensa mallikappaleen. Vielä iltapäivän lopuksi kokoonnuttiin messuille joissa esiteltiin tuotteet.
Vesilaaksossa kokeiltavana oli optimistijollat, meripelastus välineitä, kajakit, dragonveneet, sup laudat ja uimaranta täynnä tekemistä. Turun Metsänkävijät olivat rakentaneet hienoja saunalauttoja, joissa oli mukava lämmitellä.
Myös muille ikäkausille löytyi tekemistä. Aikuisia hemmoteltiin spa hoidoilla Keitaalla ja samoajat pääsivät Virvatuliin. Samoajasta vanhemmat viettivät osan aikaa leiriä pestissä.
Sunnuntaina lerillä väkimäärä kasvoi. Vierailijoita saapui lähes 10 000 ihmistä lisää. Onhan suuren leirin tunnelmaa hienoa seurata. Vierailijat toivat monelle leiriläiselle lisää virtaa matkapuhelimeen. Onneksi leiriltäkin pystyi ostamaan varavirta-akkuja. Leiriläiset opastivat vieraitaan ympäri leiriä.

IMG_5421
Lopuksi leiriläiset kokoontuivat illan Keskiäisiin. Keskiäisissä muisteltiin mennyttä ja fiilisteltiin tulevaa.
Ohjelmaa oli vierailupäivänä tarjolla kaikille. Ohjelmalaaksoissa oli osa pisteistä auki. Leirisuorallakin kävi kova vilinä, sillä tuhannet ihmiset vierailivat kumppanikylän esittelypisteillä.
Loppuleirin aikana ohjelma jatkui normaalisti. Tiistaina vietettiin Taiteiden yötä. Tarpojille oli järjestetty päälavalla omat bileet. Muille ikäkausille oli ohjelmaa ympäri leiriä. Samoajat rakentelivat Karkkitehtuuri pisteellä hammastikuista ja karkeista rakennelmia.

IMG_5449
Illan lopuksi järjestettiin koko leirin grillijuhlat. Grillistä sai hakea kanavartaita ja pihviä.
Seuraavana päivänä oli vielä viimeisen kerran ohjelmaa. Illalla kokoonnuttiin taas yhteen. Päättäjäisjuhlassa oli hieno tunnelma. Yllätys vieraana päättäjäisiin tuli Sanni. Hän lauloi muutaman kappaleen jonka jälkeen laulettiin vielä yhteislaulu. Meidän leirilippukunnassa katsottiin Hobitti leirin loppumisen merkeissä. Se ilta oli ikimuistoinen.
Leiri oli kaiken kaikkiaan unohtumaton kokemus. Uusia ystäviä, hienoja elämyksiä ja paljon ulkona tekemistä. Lerillä nähtiin paljon riippumattoja. Ticket to the moon riippumatot olivat kova juttu Roihulla.