Monien maisemien partiota

Jossain vaiheessa havahduin tilanteeseen, että oma partioni on alkanut viime aikoina olla lähinnä tiedostojen luomista, tarkastelemista, täydentämistä, muokkaamista ja lähettämistä. On taulukoita ja tekstejä. On some-päivityksiä ja lehtijuttuja, valokuvia ja tekstiä. Ulkoilmaihmiselle sisällä tietokoneella istuminen on lähinnä haaste, kun velvollisuuksien lisäksi kutsuu myös raikas kevättalvinen luonto.

img_1886_Viivi

Onneksi kaikesta kivasta ei kuitenkaan ole tarvinnut uusien viestintään liittyvien pestien vuoksi luopua. Pääsin esimerkiksi viime viikonloppuna vierailemaan muutaman paikallisen lippukunnan yhteistalvileirillä piirilehden toimittajan ominaisuudessa. Tavoitteenani oli lähinnä saada kasaan juttuainekset, mutta toisaalta tarjoutui mahdollisuus päästä nauttimaan myös leiritunnelmasta retkiruokineen ja iltaohjelmineen.

img_1779_Viivi

Vaikka ”toisenlaisen” (tai joidenkin mielestä ”sen oikean”) partiotouhun näkeminen ja siihen osallistuminen puolen päivän verran herätti itsessäni kaipuun päästä nauttimaan muun muassa telttayöstä kaminanlämmössä, oli se hyvä osoitus myös siitä, että kyllä paperipartiolaisetkin tarvitsevat raikasta ilmaa. Täytynee jatkossa vieläkin useammin bongata tällaisia mahdollisuuksia ja etenkin tarttua niihin.

33665828521_3a56034dc4_o_Tero Maaniemi

Nauttikaahan ulkoilma- ja partioreissuistanne antaumuksella,

Viivi

 

Kaksi ensimmäistä kuvaa © Viivi Keinänen

Viimeinen kuva © Tero Maaniemi