Kuka on Joonas Linkola?

Joonas Linkola
Julkaistu: 9/21/2018

Scandinavian Outdoor hyppää vuodeksi Joonas Linkolan matkaan! Instagramissa upeilla ulkoilukuvillaan mainetta niittänyt Joonas kuuluu suomalaisen ulkoilmakulttuurin rakentajien kärkipäähän ja me olemme äärimmäisen otettuja, että saatiin herra meidän tiimin seuraavan vuoden ajaksi kertomaan reissutarinoita kaikkien seuraajiemme inspiraatioksi.

Otimme yhteyden kaveriin haastattelun merkeissä, jotta kaikki Elämää Ulkona -ystävät pääsevät kurkistamaan hieman syvemmälle siihen, kuka Joonas Linkola oikein on.

HAASTATTELUSSA JOONAS LINKOLA

SO: Moi Joonas! Scandinavian Outdoor lähtee nyt vuodeksi sun matkaan seuraamaan miehen meininkiä. Monille meidän seuraajista sä ootkin jo varmasti tuttu, mutta otetaan tähän heti alkuun vielä perusteellinen esittely, että kuka oikein on Joonas Linkola ja mitä me saadaan seuraavan vuoden aikana sun matkassa kokea?

Joonas: Meikä on varsin hymyilevä ulkoilmaihminen, sosiaalisen median sisällöntuottaja ja vasta valmistunut diplomi-insinööri. Tykkään ennen kaikkea nukkua teltassa, valokuvata, tuottaa videoita sekä olla tien päällä! Viime vuodet olen puhunut paljon mökkeilyn ja ulkoilmakulttuurin puolesta, ja toivon että voin myös jatkaa niiden parissa. Oma tekeminen näkyy eniten Instagrammissa, josta on tullut osa työtäni.

 

SO: Mihin kaikkialle me päästään sun mukaan tän seuraavan vuoden aikana?

Joonas: Huh! Kohteita on varmasti useita, mutta aloitetaan Pohjois-Italiasta ja Sloveniasta. Tarkoitus on pysyä Euroopan sisällä, mutta ei sitä koskaan tiedä. Suomen luonnon brändääminen on intohimoni, joten varmasti panostan myös kotimaan matkailuun.

SO: Minkälaisia reissuja ja seikkailuja me voidaan odottaa koettavaksi seuraavan vuoden aikana?

Joonas: Tykkään kun elämä on vivahteikasta ja vaihtelevaa. Sama pätee myös reissuihin ja työhön. Mun mielestä on avartavaa pysyä epämukavuusalueella, ja kohdata kaikkia niitä asioita, joista kantaa ennakkoluuloja. Seuraavan vuoden aikana ollaan lämpimässä ja kylmässä, yksin ja yhdessä. Pointtina varmasti kehittyä ihmisenä ja kannustaa muitakin etsimään omia rajoja.

SO: Mainitsit, että Suomen luonto on yksi intohimoistasi – voitko mainita muutaman lempparikohteen Suomen luonnosta?

Joonas: Suomi on tämän planeetan helmi. Henkilökohtaisesti olen erityisen kiintynyt Saimaan vesistöön sekä Lappiin. Meillä ei ole vuoria tai vuonoja, mutta kauneus löytyy tunnelmasta, niistä pienistä yksityiskohdista ja tuoksuista. Pohjoisessa erityisesti itäraja kiehtoo: Salla, Oulanka, Urho Kekkosen Kansallispuisto.

SO: Mikä ulkoilmakulttuurissa inspiroi sua eniten?

Joonas: Ehdottomasti muutos. Se, kuinka valon määrä muuttuu, säät vaihtuu ja vuodenajat etenee. Luonto kasvaa ja kulkee eteenpäin, tietämättä millainen päivä huomenna on. Sitä voimaantuu ja imee itseensä samanlaista tarmoa, jolla pääsee arjessa pitkälle.

SO: Minkä takia juuri Scandinavian Outdoor valikoitui sulle yhteistyökumppaniksi ja reissukaveriksi?

Joonas: Olen jo pitkään miettinyt, että miten voisin käytännön tasolla kannustaa ja auttaa muitakin löytämään luonnossa liikkumisen ilon. Oma kokemus on, että isoin kynnys on aloittamisessa. Usein se johtuu siitä, ettei ole riittävää tieto-taitoa tai kamoja. Nykyään kuitenkin lähes kaikki retkeilyyn liittyvä informaatio on saatavissa digitaalisesti ja varusteiden hinta-laatusuhde vain paranee, kun teknologia kehittyy. Näinpä me iskettiin päät yhteen Scandinavian Outdoorin kanssa ja ruvetaan edistämään ulkoilmakulttuuria!

SO: Kiitos Joonas haastattelusta, tästä on mahtavaa aloittaa meidän yhteinen vuoden mittainen matka ulkoilmaelämän parissa! 🙂

Joonas: Pistetään märätkin puut palamaan! Meikältä voi myös kysyä esimerkiksi Instagrammissa mitä tahansa retkeilyyn tai kuvaamiseen liittyvää, nimimerkillä @joonaslinkola löytää!