Kipinöiden syysretkipäivä

”K  I  P  I, kipi, kipi, KIPINÄT!” Näin meidän retkipäivä päättyi lippukunnan huutoon. Sitä ennen…

Päätin viikkoja sitten, että tälle retkellä lähtee meidän koko perhe. Perjantai-ilta meni sitten kaappeja kaivellessa ja laskiessa yksi, kaksi, kolme – yhtä puuttuu. Missä mun oma on?Sporkit_rivissa

Löytyihän ne lopulta, monen partiolaisen perusvaruste. Jokaiselle oma väri ja osa jo elämää kokeneena.

Lauantai-iltapäivään kuului A-pukkin rakentaminen. Apeita naamoja oli monta, kun rastikäsky sisälsi tiedon ”Teräaseiden käyttö kielletty, myös purkaessa.” Käytettiin solmuja ja köytöksiä eikä narua saanut katkaistu edes purkaessa.

Sivukorvalla kuuntelin keskustelua… Tarpojapoika: ”Aloita paalusolmulla.” Tarpojatyttö: ”Mikä se niistä solmuista on?” Toinen tarojapoika: ”Se on se lampisolmu.

Rakentelurasti Rakentelurasti2


Ja jottei tossut kastu jatkossa, niin valmiilla A-pukkilla harjoiteltiin ojan ylitystä.

Yllätys! Ruokarasti olikin herkkurasti. Siinä oli lapset, nuoret ja aikuiset innoissaan sulattamassa suklaata ja pilkkomassa aineksia. Päivän pahin pulma oli valinta maitosuklaan ja tumman suklaan välillä.

RockyRoad1

Rocky-road2

Herkkujen jähmettyessä ja ennen sokerihuuman huippupistettä kerrattiin ensiaputaitoja. Vahinkoja sattuu, joten taitoja on ylläpidettävä. Tällä retkellä painesidettä ei tarvittu tositoimissa. Laastaritkin jäi pakettiin.

EA-rasti

Herkkujen maun pystyi jo tuntemaan suussa, kun karttarasti oli jäljellä. Tuunistatko sinä valtiot, joissa maailmanjärjestöjen maailmantoimistot ja partiokodit sijaitsee?

Screenshot_2016-09-27-16-39-26

Lopuksi ne herkut, Rocky Roadeja. Päivän pulma ratkaistiin tekemällä useita eriä. Toiset maitosuklaaseen, toiset tummaan suklaaseen. Toiset maissiraksuilla ja kekseillä, toiset vaahtokarkeilla ja toffeella. Terveysintoilijat tyytyivät marjamixiin, pähkinäsekoitukseen ja rusinoihin.  Ja jokainen sai riittävästi. Onneksi oli lauantai, meidän perheen karkkipäivä.

”Hyvä bra, kiva bra, antaa tulla lisää vaan!” Kiitokset meidän Sijaiselle, joka retken suunnitteli ja järjesti.

-pb-