Kahden yön Kekriretki, osa 1: Behind the Scenes

huivi

Aikuinen löytää itsensä monesti nakkivartiosta. Siltä vaan puuttuu vartion tunnus eli ISO varoituskyltti. Siksi sitä ei osata varoa. 🙂 Sijaisen kanssa saimme Kekriretken suunnitteluvastuun syksylle. Nakkinaps. Taas uuden äärellä. Partiolainen on aina valmiina ja rohkea rokan syö. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Roihulla tutustuin muutamiin huipputyyppeihin lähilippukunnista. Kuningasajatus oli lyöttäytyä yhteen ja järjestää kolmen lippukunnan syysretki. Turha sitä on pienestä aloittaa. WhatsApp-ryhmä kokoon ja linjat kuumiksi, tää on nykyaikaa. Sain vastauksia ja olin raaputtanut tyhjän arvan. Ei voittoa! Ei vaan aikataulut käy yksiin. Harmitti niin vietävästi.

Sijaisen kanssa sisuunnuttiin ja tehtiin alustava suunnitelma. Leiripaikka, check. Ohjelmarunko, check. Ruokalista, check. Seuraava suunnittelutuokio kalenteriin, check. Voittajafiilis nosti päätään. Yksi ohjelmanumero vaati pientä ulkopuolista vahvistusta. Ja taas WhatsApp-ryhmän linjat kuumiksi. Voisko kukaan? Ehtiskö kukaan?

Eräs maanantai Turussa paljasti, että olin ymmärtänyt toisen vastauksista täysin väärin. Kotimatkalla junassa istuessani päässä soi: ”Moka! Minkä ihmeen takia en varmistanut, että olinhan ymmärtänyt oikein?” Kuulokkeet korviin ja Hanhiniemen Paulia soimaan. Biisin viimeiset lainit panevat asian oikeaan perspektiiviin. ”Tää ei oo ihan haudan vakavaa muutkin mokaa. Ja mä kämmien anna en masentaa muutkin mokaa.

Samoaja on aina valmiina ja lupauksen yksi osa on tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen. Ja luotsi näyttää esimerkkiä tällaisina hetkinä. Siis toimeen.  Meillä on juuri sopivasti aikaa uusien juonien punomiseen. Aloitin heti kotimatkalla…

iltarusko-pb-

ps. Tervetuloa seuraamaan kommellusten sarjaa! Luvassa on kurkistus esiripun taakse.