Hetki ennen Roihua

Tämän kesän kohokohtana on varmasti Roihu 2016 suurleiri. Leiri ei olekkaan mikään ihan pieni leiri vaan meitä on jo lähes 17000. Leri järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.7-28.7.2016. Roihulle tulee leiriläisiä ympäri maailmaa. IMG_1233

Varusteet kannattaa huoltaa jo hyvissä ajoin ennen leiriä. Fjällravenin G-1000 kankaasta valmistettuja tuotteita pystyy vahaamaan Greenland wax nimisellä luonnon vahalla. IMG_5401
Vahaaminen parantaa tuotteen vedenpitävyyttä. Leirillä voi tuulla ja sataa, joten on mukava pysyä kuivana. Vahaamiseen tarvitsee Greenland vahaa, silitysraudan tai kuumailmapuhaltimen, silitysraudan kanssa leivinpaperia.

IMG_5402.Vaha tulee levittää ristiin kahdesta suunnasta

Levittämisen jälkeen tuote kuumennetaan niin, että vaha imeytyy kankaaseen. Kuumentamisessa riittää nopeahko silitys leivinpaperin läpi. Kuumailmapuhaltimen kanssa kannattaa puhaltaa hieman irti kankaasta. Liikuttele puhallinta ilmassa eri kohtiin jotta vaha imeytyy tasaisesti.

IMG_5403

Kuvassa silitysraudalla kuumentaminen.

Kun vaha on jäähtynyt voi veden pitävyyttä testata tiputtamalla muutaman tipan vettä kankaalle. Valmis kangas tuntuu jäykemmältä kuin alussa. Tämä tarkoittaa sitä, että tuote on valmis.

IMG_5409

Kunnolla vahattu kangas pitää vettä.

Fjällravenin tuotteet tulee vahata muutaman pesukerran välein. Vanha vahaus kuluu pestessä ja käytössä. Kannattaa harkita myös muiden tuotteiden vahausta kuten lompakon ja penaalin.

IMG_5405

Nyt pitäisi rahojen pysyä kuivana, vaikka sataisi.

Muutkin varusteet kannattaa huoltaa. Vaihtaa tasku- ja otsalampun paristot, hankkia puuttuva makuualusta tai vaikka ommella uusimmat partiomerkit paitaan.
Roihu on melkein oven takana ja pakkaaminen kannattaa aloittaa.
Itse suosin kuivasäkkejä. Ne ovat vedenpitäviä ja erottelevat tavarat. Punaisessa voi olla esim.vaatteet ja mustassa makuupussi. Näin tavarat löytyvät helposti ja pysyvät järjestyksessä. Ortlieb valmistaa luotettavat kuivasäkit moneen tarkoitukseen.
Suurleirillä puhelimen latausmahdollisuudet voivat olla heikot. Aurinkokennolaturilla voit ladata puhelinta helposti 1-3 kertaa aurinkoisella kesäsäällä. Suomessa suunniteltu Tespack mini on ehdoton suosikkini kesäleirille.
Vielä kolmas tärkeäksi havaittu tarvike kesällä on aurinkolasit. Vaikka aurinko tuntuu kivalta, on silmät silti suojattava. Tyylikkäät ja särkymättömät Gloryfy lasit kestävät rajumpaakin menoa. Ulkoilijan varma valinta. Kaikki varusteet kannattaa nimikoida esim.teipillä, Dymo-nauhalla tai tussilla. Oma nimi ja lippukunta riittävät ihan hyvin.

Näissä tunnelmissa kohti Roihua. Katsotaan mitä leiri tuo tullessaan.