Aina mukana osa 4. Paikkaussarja

Kehon korjaussetti.

”Liha on haavoittuvaista, jos se on vielä vihreää, älä maista”

Erävaatteet ovat kalliita. On erittäin ikävää napata retkelle mukaan kaapissa hillottu parka ja tuhria neitsytretkellä vereen sun muihin muhiviin nesteisiin. Ikävää on toki toimintakyvyn menetys, tulehdukset ja se yleinen kaikkia koskettava oireyhtymä. Kuolema.

Kenestäkään ei ole mukava raahata raskasta ruhoasi korvesta, saati törmätä siihen piknikillä.

 

EA-laukku

Oli tiedossa sitten reissu ulkomaille tahi metsään, on hyvä kantaa mukaan ainakin muutama perus paikkaustarvike lihallisten iloitteluiltojen varalle.

img_20161107_094206-1

Yksi tärkeä seikka on koota itse ensiapulaukkunsa ja merkitä sen olinpaikka selvästi. Muistat varmasti minne laukkusi tungit, mutta maatessasi räsynukkena kivikossa, taju kankaalla ja jalat mantelin makuisina on hyvä kaverinkin se löytää. Oma kikkani on kantaa selvästi hohtavaa, ristillä merkittyä ensiapulaukkua rinkan ulkopuolella. Tietyissä valtiossa ja druidien mailla pysyy laukku piilossa helman alla tai sivutaskussa. Voit myös tehdä heijastinteipistä ristin taskun päälle.

Mikäli ostat valmiin paketin, on hyvä tutustua sen sisältöön hyvin ennen reissua. Täydennä valmista pakettia mikäli koet sen puutteelliseksi.

 

Sisällöstä:

Laastarit.

dsc01574

Nellyn videosta tutut asusteet, toimivat myös  haavojen suojana (who knew?). Ota ainakin 5 kappaletta yksittäin pakattuja laastareita pikkuhaavoja ja muita nirhaumia varten. Laastariteippi toimii, mutta on hyvä leikata valmiiksi muutama palanen ensihätää varten.

-Sähkömiehen tai Jeesuksen teippi ajaa myös laastarin virkaa kiireessä. KS. ohjeet ja vinkit kohdasta haavapyyhe

 

Steristrip.

dsc01583

Nimestään huolimatta kyseessä ei ole turvallinen eksoottinen tanssiesitys (sellaisia ei olekkaan ja niitä varten kannetaan ihan erilaisia suojavälineitä). Perhoslaastarit eli steristripit toimivat isompia vekkejä ja ilkeitä viiltoja vastaan.

img-20160506-wa0003

Mikäli paikkaukseen on matkaa tai piikki on lähikapakissa auki, on hyvä saada ammottava haava kiinni ennen ompelutöitä. Steristrip laastareilla saa suuremmankin haavan umpeen ja kun siihen lätkäsee päälle siteen, niin tanssi voi jatkua. PS kuvan paikkaus on aika Butch job tyyppinen ”tein itse ja säästin” mentaliteetillä höystetty sähläys, mutta ajoi asiansa jasormi toimii.

-Puuhapeten perhoslaastarit voit myös tehdä viipaloimalla jeesusteippiä siivuiksi-

 

Haavapyyhe.

dsc01580

Haavapyyhkellä desinfioidaan likaisen työkalun tai kapisen supikoiran saastuttama haava. Laastareiden loppuessa voit turvautua jesariin. Jeesusteippi kuitenkin repii kaikki karvasi irti ruven kera, mikäli period brassilainen ei ole juttusi, niin suorita seuraava operaatio: puhdista haava, aseta haavapyyhe vekin päälle ja sulje paketti jeesusteipillä. Tämä mahdollistaa paketin avaamisen ilman jouluvärejä.. Eli verilöylyä.

PS. tosimiehet käyttää kirvelevää sorttia.

-Mikäli haavapyyhkeet on kaikki kielen alla, niin huuhtele puhdistetulla vedellä tai viinalla-

 

Sideharso.

dsc01585

Sideharsolla saat suurimmatkin haverit kuljetuskuntoon. Opettele painesiteen teko vuolaaasti vuotavien virheiden varalle. Sideharsolla sitoo myös silmät tai pään vammat helposti. Oli sitten syynä esileikki tai onnettomuus.

-Siteen puuttuessa turvaudu rättiin tai höylää vaikka hupparista napapaita-

 

Kipulääke.

dsc01578

Kaverille kiukkuaminen ja yleisellä älämölöllä metsänrauhan rikkominen on turhaa kivun kanssa painiessa. Purase paracetamolia, aspiriinia tai kulaus korvenkyyneltä. Kipu voi olla se joka estää matkan avun luokse tai aiheuttaa avioeron itkukohtauksen yllättäessä.

-Lievään jomotukseen tai votkakahvin jälkeiseen sopii myös mesiangervo tai pajunkuori-

 

Vedenpuhdistustabletit.

dsc01572

Micropur tai jokin vastaava tabletti on tarpeen kun vesi näyttää lonkerolta ja maistuu siideriltä.. Seuraavana aamuna ulostullessaan. Vettä tarvitaan toipumiseen ja regeneroitumiseen turman jälkeen.

 

Punkkipihdit.

dsc01584

Pellon poikki on kiva kirmata ilkosillaan. Viimevuosina kuitenkin punkkipropaganda ja yleinen tietoisuus on lisääntynyt. Punkit levittävät kaikenlaista kamalaa tautia ja ovatkin siksi vaarallisimpia eliöitä mitä moderni luolamies voi kohdata korvessa. Tavalliset pihditkin toimivat, mutta kunnon punkkipihdeillä jo muutenkin nihkeä homma luonnistuu paremmin. Ota kiinni ja väännä. Grap it und twist ja!

 

Peili.

peili

Koskaan ei tiedä ketä tulee vastaan. Siltäkin varalta että saat viettää metsässä aikasi yksin, on hyvä kantaa peili mukana. Peili käy hätäsignaalista, mutta sen tärkein tehtävä on olla apuna kun kaivat oravan kokoiselta tuntuvaa öttiäistä syvältä silmäsi uumenista. Käsikopelolla ja mututuntumalla on vähän veemäistä alkaa kaivelemaan jo eilisillan savuhengityksen ja viininmaistelun ärsyttämiä punertavia silmiä.

 

Pelastuslakana.

dsc01575

Shortsikelit Suomessa ovat harvassa kuten rehelliset poliitikot ja yksisarviset. Hypotermia tai hienomotoriikan menettäminen metsässä on mälsä juttu jo somen käytön kannalta. hankala swaipata oikealle tai vasemmalle kun sormet tippuu. Kissavideoita on myös helpompi jakaa elävänä.

Pelastuslakanaan kietoutuminen ei ole vain foliohattufetisseille tai kosmisille ravebilettäjille. Se heijastaa lämpöä hyvin ja voi parhaassa tapauksessa pelastaa henkesi jos reissu venyy yli odotuksen tai hävität hameesi kuuta ulvoessa (been there). Voit myös tehdä siitä lämpöä heijastavan seinän taaksesi, korostaen tunnelmallisen nuotion käyttöarvoa.

-Loistava super shelter (by Mr.Mors Kochanski) toimii myös erittäin hyvin tilanteissa jossa iglua ei ehdi rakentaa, kylmärintama laskeutuu ja viinat on loppu. Tarvitset tähän muovipressua ja pelastuslakanan. Tieto lisää tuskaa, mutta ei paina mitään aivan kuten ei omatuntokaan-

 

Onnettomuusaltis osaa.

img-20160507-wa0002

Mikäli metsässä tulee vietettyä aikaa enemmän kuin kirkossa, suosittelen vahvasti ensiapukursille hakeutumista. Parhaassa tapauksessa pelastat toverisi hengen ja saat kiitollisuuden varalla toimivan ikioman orjan. Metsässä ja matkalla sattuu ja tapahtuu. Ensiaputaitoja harjoittelemalla on turvallisempi olo maailmaa valloittaessa. Tämä pätee erityisen hyvin jos KA-RA-TE sun muut taidot ovat hukassa itsevarmuuden ja itsesuojeluvaiston ohella.

On hyvä myös opetella luonnonlääkintää ja yrttitiedettä muunkin kuin viihdekäytön varalle. Muista kuitenkin, että viisas varautuu. Vaikka olisit yrteillä elävä ituhippi Kuopiosta, niin tositilanteessa kiität äitiä, isää tai tuntematonta bloggaria joka painosti ottamaan edes ne muumilaastarit mukaan.

 

Jesse ”Tänään vielä täällä” Karjalainen